Ceremoniemeester

Jullie vinden het leuk om jullie eigen trouwdag te organiseren, maar kunnen wel wat hulp gebruiken om alles op de dag zelf in goede banen te leiden. Huur mij dan in als Ceremoniemeester!

Waarom een Ceremoniemeester inhuren?

Na alle voorpret en het organiseerwerk, willen jullie natuurlijk ook dat jullie trouwdag daadwerkelijk verloopt zoals gepland. Jullie staan op jullie bruiloft in het middelpunt van de aandacht en het doel is dat jullie ontspannen kunnen genieten van deze mooie dag! Dan is het natuurlijk niet wenselijk dat een leverancier bij jou nog even na komt vragen hoe iets zit, je zelf een nieuwe bruidstaart moet regelen als die omvalt en je vrienden bij elkaar moet verzamelen voor hun speech.

Het vragen van een vriend of familielid als Ceremoniemeester wordt vaak als een eer gezien. Hoewel het dat ook is, zorgt dat er ook voor dat diegene minder meekrijgt van de bruiloft en eigenlijk de hele dag met regelzaken bezig is. Door een Ceremoniemeester in te huren, kunnen ook al jullie vrienden en familie zorgeloos genieten op jullie trouwdag.

Wat mogen jullie van mij verwachten?

  • (Fysieke) bespreking waarin we jullie trouwdag, het voorlopige programma en wat er nog geregeld en besloten moet worden doorspreken.
  • Ik doe een laatste check van jullie trouwkaart en help jullie indien nodig met een begeleidende brief.
  • In overleg met jullie kan ik ook de RSVP’s op mij nemen.
  • Ik stel voorafgaand aan de bruiloft een draaiboek op waarin alle details van jullie bruiloft verwerkt zijn. Dit draaiboek wordt ook gedeeld met de leveranciers en de locatie, waardoor iedereen weet wat er verwacht wordt en wat de bedoeling is.
  • Laatste telefonische check van de gemaakte afspraken met leveranciers.
  • Voorafgaand aan de bruiloft vindt er een detailbespreking plaats met jullie en de locatie, waarop we de grote dag voorbespreken. Zo kunnen er geen misverstanden bestaan, weten we zeker dat overal aan gedacht is en ben ik volledig op de hoogte van jullie wensen!
  • Op de dag zelf ben ik al vroeg aanwezig om de voorbereidingen in goede banen te leiden.
  • Voor en tijdens de bruiloft ben ik het aanspreekpunt voor jullie gasten; voor vragen over cadeauwensen, voor het inplannen van een verrassing en voor andere praktische vragen.
  • Tijdens de bruiloft zorg ik ervoor dat de dag volgens planning verloopt en los ik onverwachte situaties op.

Willen jullie meer weten over welke taken een Ceremoniemeester allemaal op zich kan nemen? Bekijk dan mijn blog over de taken van een Ceremoniemeester.

Ceremoniemeester
Foto: M54 Beeldcreaties