Taken ceremoniemeester

Taken ceremoniemeester

Bij het regelen van jullie bruiloft komt veel kijken. Na alle voorpret en het organiseerwerk, helpt jullie ceremoniemeester jullie om de dag in goede banen te leiden. Maar wat zijn de taken van een ceremoniemeester?

Taken ceremoniemeester voorafgaand aan de bruiloft

Voorafgaand aan jullie bruiloft is de ceremoniemeester het aanspreekpunt voor gasten en de schakel tussen jullie en jullie gasten. Het is gebruikelijk om de naam en contactgegevens van de ceremoniemeester op jullie trouwkaart of begeleidende brief te zetten. Zo kunnen jullie gasten de ceremoniemeester bereiken om af te stemmen of en wanneer zij een speech en stukje kunnen doen tijdens de bruiloft. Maar daarnaast is dit ook handig zodat gasten vragen kunnen stellen over cadeauwensen, de dresscode of overnachtingsmogelijkheden in de omgeving. In overleg met de ceremoniemeester zou je ook af kunnen spreken dat hij of zij de RSVP’s en gastenallergieën bij houdt.

Ook kan de ceremoniemeester jullie voorafgaand aan de bruiloft helpen met de laatste details. Zoals bijvoorbeeld het checken van jullie trouwkaart of regelen van bedankjes.

Daarnaast zal jullie ceremoniemeester voorafgaand aan de bruiloft een uitgebreid draaiboek maken en de laatste details met jullie doorlopen tijdens een detailbespreking op locatie. Tijdens deze afspraak lopen jullie van de dag van begin tot eind door, waarin de kleinste dingen uitgedacht worden. Van aan welke kant het bruidspaar wil zitten tijdens de ceremonie en wanneer de muziek aangezet moet worden tot aan wie jullie cadeaus opruimt en hoe jullie afscheid willen nemen van jullie gasten. Het draaiboek wordt gedeeld met jullie als bruidspaar, de locatie en belangrijke levaranciers. Zo weet ook de fotograaf bijvoorbeeld precies wanneer die leuke verrassing gepland staat, en staat zelfs dat moment op beeld!

Taken ceremoniemeester tijdens de bruiloft

Op de dag van jullie trouwdag is de ceremoniemeester al vroeg aanwezig. Hij of zij zet de laatste dingen klaar, vangt de leveranciers op en zorgt voor de afstemming met de locatie. Daarnaast coördineert jullie ceremoniemeester gedurende de hele dag waardoor jullie trouwdag volgens planning verloopt. Jullie ceremoniemeester volgt het draaiboek nauw op en bewaakt de tijd.

Wellicht lopen een aantal zaken niet helemaal zoals gepland, maar geen zorgen! Jullie ceremoniemeester lost deze momenten achter de schermen op en zorgt ervoor dat onverwachte situaties ingevuld worden op een manier die bij jullie past.

Ook tijdens jullie trouwdag is de ceremoniemeester het aanspreekpunt voor de gasten én het bruidspersoneel. De ceremoniemeester verwelkomt gasten en wijst hen de weg maar zorgt er ook voor dat het bruidspersoneel hun afspraken nakomt.

Taken ceremoniemeester na de bruiloft

Na de bruiloft zijn zitten de taken van de ceremoniemeester er in principe op. Maar ook daar kan de ceremoniemeester soms nog wat voor jullie betekenen. Bijvoorbeeld door de bedankjes op te sturen naar de leveranciers of een review voor hen te schrijven.

Ceremoniemeester regelen

Om een relaxte en onbezorgde trouwdag te hebben is een ceremoniemeester echt onmisbaar! Sommige bruidsparen vragen een vriend of familielid terwijl andere bruidsparen een professioneel ceremoniemeester inhuren. Willen jullie weten waar jullie op moeten letten? Of twijfelen jullie nog wie jullie als ceremoniemeester in willen schakelen? Lees dan mijn blog over het kiezen van een ceremoniemeester.

Professionele ceremoniemeester

Aan een professionele ceremoniemeester zit een prijskaartje verbonden, maar daar krijg je ook vele voordelen voor terug! Ondanks dat vragen van een vriend of familielid als ceremoniemeester als eer wordt gezien, betekent dit in de praktijk dat diegene een groot deel van jullie bruiloft vanwege regelzaken niet mee krijgt. Lees hier over de vele voordelen van een professioneel ceremoniemeester ten opzichte van een vriend of familielid.

Als Professioneel Ceremoniemeester drink ik graag vrijblijvend een kopje koffie met jullie om te kijken of we een match zijn!

Ceremoniemeester zet laatste dingen klaar op trouwdag

Fotograaf:
By Silke Thijssen

Bruiloften bij Anouk organiseert als Weddingplanner bruiloften van A tot Z en is in te zetten als Ceremoniemeester op jullie trouwdag.

bruiloftenbijanouk.nl