Aanzoek tips

10 tips om je partner ten huwelijk te vragen

Wil jij je partner ten huwelijk gaan vragen maar weet je niet hoe? Deze 10 aanzoek tips helpen je om inspiratie op te doen en een aanzoek te doen dat écht bij jullie past. Een groots gebaar of juist klein en intiem, op een speciale plek of een mooie dag, met z’n tweeën of juist in gezelschap van anderen? Een goede voorbereiding is key!

Neem je partner mee naar een romantische vakantiebestemming

Plan een romantisch weekendje weg of maak gebruik van de reis die jullie al gepland hebben. Ga tijdens een uitgebreid diner of op een mooie plek op het strand of op de top van de berg door je knieën. Weet je nog niet helemaal op welke dag of plek je het aanzoek wil doen? Vergeet dan niet om het doosje met de ring iedere dag onopgemerkt veilig mee te nemen.

Neem hem of haar mee naar de plek waar jullie elkaar hebben ontmoet of beleef jullie eerste date opnieuw

Zijn jullie elkaar tegen het lijf gelopen in de kroeg? Of hebben jullie elkaar ontmoet op de verjaardag van een gemeenschappelijke vriend? Of zaten jullie tijdens jullie eerste date in een schattig restaurant? Neem je partner opnieuw mee naar dezelfde plek. Het cirkeltje is weer rond!

Plan een luxe diner voor 2

Plan een luxe diner op een mooie locatie. Bijvoorbeeld door een tafel voor 2 te boeken op het strand, in een luxe restaurant of op een mooie locatie in het buitenland. Afhankelijk van je plan en de locatie, kan het handig zijn om vooraf het personeel al even te bellen om een en ander af te spreken. Misschien kunnen ze voor jullie net die ene topplek vrijhouden, de tafel nog mooier indekken of komen ze na het aanzoek met sterretjes en champagne.

Neem je partner mee naar een plek die voor jullie een speciale betekenis heeft

De plek waar jullie het eerst tegen elkaar zeiden dat jullie van elkaar hielden, het koffietentje waar jullie vaste gasten zijn of de wandeling die jullie wekelijks maken, in principe kan iedere locatie een geweldige locatie zijn voor een aanzoek. Zolang dit voor jullie maar een bijzondere, leuke of grappige plek is!

Plan een coupleshoot en vraag je partner tijdens de shoot ten huwelijk

Mooie foto’s zijn gegarandeerd wanneer je je partner ten huwelijk vraagt tijdens een coupleshoot. Plan samen met je partner een fotoshoot in bij een professioneel fotograaf. Maar houdt voor je partner je verdere plannen nog even geheim. Spreek van tevoren met je fotograaf af hoe je dit moment voor je ziet, dan kan jullie fotograaf dit verder regisseren.

Duik samen een fotohokje in

Duik “spontaan” een fotohokje op straat in. Als de camera start, kijk jij je geliefde aan en haal je de ring tevoorschijn.

Plan een trip down memory lane

Maak een fotoboek met allemaal highlights van jullie leven samen of hang foto’s aan een lijn door de woonkamer. Naast enkel foto’s, kan je ook objecten gebruiken en een memorybox maken met zowel foto’s als objecten die symbool staan voor jullie liefde en jullie leven samen. Na de trip down memory lane ga jij op je kniëen of je integreert de ring in het boek of de memorybox.

Organiseer een flashmob of huur een artiest of kunstenaar in

Zeker als een van jullie zelf een danser is of als jullie houden van kunst, is het leuk om je aanzoek op een creatieve manier vorm te geven. Regel een groep dansers die voor jullie een flashmob doet op een bepaalde locatie, en zorg dat jij daar ook bent met je nietsvermoedende partner. Als je het leuk vindt, spring je zelf ook nog in tijdens de flashmob alvorens je de ring tevoorschijn haalt. Ook het inhuren van een zanger die jullie favoriete lied tekent of een kunstenaar die jullie natekent (waarbij hij jou al op één knie tekent), zijn erg creatieve manieren om vervolgens een aanzoek te doen.

Ga samen een dagje naar het strand en schrijf je aanzoek in het zand

Maak er samen een heerlijk romantisch dagje van. Ga lekker lunchen of dineren bij het strand en maak een strandwandeling. Tijdens de strandwandeling schrijf je met een stok “Wil je met mij trouwen?” in het zand.

Betrek jullie kind of hond bij het aanzoek

Ook kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld jullie hond of kind actief in te zetten voor het aanzoek. Bijvoorbeeld doordat je hond een bordje draagt waarop: “Wil je met mij trouwen?” staat, of doordat jullie kind een T-shirt draagt met die vraag erop gedrukt.

Voorbereiding

Afhankelijk van je plan, kan het handig zijn om vrienden of familie te betrekken in het complot zodat jullie samen deze verrassing tot in de puntjes kunnen voorbereiden.

Bedenk of je het moment van het aanzoek vast wil laten leggen. Zou je graag foto’s als aandenken hebben of denk je dat je partner dat leuk zou vinden? Huur dan een professioneel fotograaf in die op de afgesproken plek en tijd (onopvallend) klaarstaat om dit moment vast te leggen. Of vraag een bekende om dit moment voor jullie vast te leggen.

Uiteraard mag een mooie verlovingsring niet ontbreken! Lees meer over het achterhalen van de ringmaat van je partner en het kopen van een verlovingsring.

Bruiloften bij Anouk organiseert als Weddingplanner bruiloften van A tot Z en is in te zetten als Ceremoniemeester op jullie trouwdag.

bruiloftenbijanouk.nl