Verlovingsring ringmaat

Hoe ontdek je de ringmaat van je partner en kies je een mooie verlovingsring?

Ringmaat

Een verlovingsring mag uiteraard niet ontbreken! Zorg daarom dat je de ringmaat van je partner weet. Als je partner niet dagelijks ringen draagt of deze soms af doet, kan je dit makkelijk doen door ongezien een ring op te meten. Doet je partner zijn of haar ringen niet of nauwelijks af? Plan dan ruim van tevoren een activiteit waarbij de ring afgedaan moet worden, bijvoorbeeld voor het kneden van deeg. Je kan de ring omtrekken op een stukje papier. Werken bovenstaande plannen niet? Kijk dan of je de ring tijdens het slapen ongemerkt af kan doen. Nog steeds geen succes of draagt je partner geen ringen? Schakel dan een vriend of familielid in, hij of zij kan een keer “spontaan” met je partner een juwelier in gaan om een sieraad te shoppen en daarbij ook wat ringen aan de vinger van je partner passen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de ring later op maat te laten maken. Informeer daarbij wel vooraf naar de bijkomende kosten hiervoor.

Verlovingsring kiezen

Nadat je de ringmaat van je partner hebt achterhaald, is het tijd om op zoek te gaan naar een mooie verlovingsring. De meest traditionele keuze voor een verlovingsring is een diamanten ring. Maar het staat je helemaal vrij om hiervan af te wijken. Zoek een verlovingsring die past bij de stijl van je partner. Kijk de komende dagen eens extra goed naar de sieraden en ringen die jouw partner al heeft. Welke kleur sieraden draagt je partner veel? Houdt je partner van grote diamanten en glamour of juist van subtiele sieraden? En wat vind jij zelf mooi? Daarnaast is het ook goed om alvast na te denken over het dragen van de verlovingsring samen met de trouwring. Het is mogelijk om een verlovingsring te kopen die je aan dezelfde ring als de trouwring draagt, op deze manier vormen ze samen een setje.

Aanschaffen verlovingsring

Afhankelijk van je budget kan je de verlovingsring kopen bij een juwelier of kan je zelfs een ring compleet op maat volgens eigen ontwerp laten maken. Verlovingsringen zijn al verkrijgbaar vanaf 300 euro, maar de gemiddelde prijs van een verlovingsring ligt tussen de 1000 en 1500 euro. Hebben jullie alleen maar gezamenlijke bankrekeningen? Zorg dan dat iemand het bedrag voor je voorschiet of spaar het op in cash, zodat je partner niet achter deze aanschaf komt, doordat hij of zij een bankafschrift voorbij ziet komen.

Alternatief

Is je partner geen ringendrager of koop je liever iets anders? Denk dan eens aan een mooi horloge, een ander sieraad of een symbolisch cadeau.

Foto: By Silke Thijssen Photography