Wie vragen jullie als Ceremoniemeester?

Wie vragen jullie als ceremoniemeester?

Wie vragen jullie als ceremoniemeester?

Natuurlijk willen jullie dat jullie bruiloft de mooiste dag van jullie leven wordt. Daarvoor is het belangrijk dat deze grote dag volgens planning verloopt. Maar wie gaat jullie bruiloft in goede banen leiden? Wie lost last-minute veranderingen en verrassingen op jullie trouwdag op? Aan wie kunnen gasten hun vragen stellen? Wie verwelkomt de leveranciers en hakt voor jullie de knopen door? Een ceremoniemeester!

Wat doet een ceremoniemeester?

Een ceremoniemeester is degene die in de aanloop naar de bruiloft het aanspreekpunt is voor gasten voor onder andere cadeauwensen en speeches. Op de trouwdag zelf is de ceremoniemeester al vroeg aanwezig om de voorbereidingen in goede banen te leiden en is hij of zij het aanspreekpunt voor al jullie leveranciers en gasten. Een ceremoniemeester coördineert de gehele dagplanning volgens het draaiboek, lost onverwachte situaties op en zorgt voor een goede afsluiting aan het einde van jullie trouwdag.

Ceremoniemeester, een eer?
Het vragen van een vriend(in) of familielid als ceremoniemeester, wordt vaak als een eer gezien. Jullie ceremoniemeester heeft immers een grote verantwoordelijkheid, zowel voorafgaand aan de bruiloft als op jullie trouwdag zelf. Bovendien geef je een vriend(in) of familielid hiermee ook een speciale rol en taak op jullie trouwdag.

Hoewel het ook een eer is, kan het soms toch fijner zijn om een professionele ceremoniemeester in te huren. Iemand die dicht bij je staat vragen als ceremoniemeester, betekent namelijk ook dat diegene minder meekrijgt van de bruiloft doordat hij of zij veel aan het regelen is op jullie trouwdag. Daarnaast kan het voor een naaste moeilijker zijn om een familielid of leverancier ergens op aan te spreken. Ook wil je als ceremoniemeester iemand die goed is in plannen en het houden van overzicht. En iemand die kalm en (redelijk) nuchter is.

Wie vraag je als ceremoniemeester?

Willen jullie toch graag een vriend(in) of familielid vragen om jullie ceremoniemeester te zijn? Zorg dan dat je iemand vraagt die betrouwbaar is, goed kan plannen en organiseren, niet bang is om knopen door te hakken en rustig blijft in stressvolle of moeilijke situaties. Zorg ook dat je hiervoor iemand vraagt die niet té veel drankjes nuttigt op jullie bruiloft en die tot aan het einde van jullie trouwdag zijn/haar verantwoordelijkheid pakt.

Wil je vrienden of familie niet met deze taak belasten? Wil je zorgen dat zij ook de gehele dag onbezorgd kunnen genieten? Of vind je het toch wel spannend om hier een naaste voor te vragen? Door een professioneel ceremoniemeester in te huren, kunnen ook al jullie vrienden en familie zorgeloos genieten van jullie trouwdag en wordt alles tot in de puntjes geregeld en in goede banen geleid.

Bruiloften bij Anouk organiseert als Weddingplanner bruiloften van A tot Z en is in te zetten als Ceremoniemeester op jullie trouwdag.

bruiloftenbijanouk.nl