5 tips voor het kiezen van jullie bruidstaart

5 tips voor het kiezen van jullie bruidstaart

 

Yes! Tijd om jullie bruidstaart uit te kiezen. Maar waar moet je dan allemaal aan denken? En wat voor taart kiezen jullie? Ik geef jullie vijf tips voor het uitzoeken van de mooiste, lekkerste bruidstaart die helemaal bij jullie (smaak) past.

 

 

 

Wat voor bruidstaart past bij jullie (bruiloft)?

1. Begin op tijd
Zeker als je in het hoogseizoen trouwt, is het belangrijk om op tijd contact te leggen met een patissier. Net zoals met het passen en vermaken van een trouwjurk, kost ook het proces van proeven, het uitwerken van het idee en het maken van de taart, veel tijd. Afhankelijk van waar jullie deze willen bestellen en wat jullie wensen zijn, is het verstandig om hier 3-6 maanden voor de bruiloft mee te beginnen.

2. Doe inspiratie op
Scroll door Pinterest, kijk op de websites van verschillende patissiers of bekijk de mooiste taarten via de website van The Perfect Wedding. Denk alvast na over wat voor bruidstaart jullie willen! Willen jullie een sweet table of juist een bruidstaart met onwijs veel laagjes?  Een ronde, traditionele taart of hebben jullie al een andere originele taart in gedachten? En willen jullie een fondant taart of geven jullie toch de voorkeur aan een “naked cake”?

 

 

 

3. Proeven
Bestel nooit een bruidstaart zonder dat je hebt voor geproefd. Een bruidstaart kan er immers super gaaf uit zien, maar als deze niet lekker smaakt, is dat toch een enorme domper. Vaak kan je van tevoren verschillende taarten en vullingen proeven, op basis van wat jullie lekker vinden. Op deze manier kunnen jullie samen met jullie patissier een keuze maken over welke taart het beste bij jullie (dag) past. Bovendien wil je deze voorpret toch ook niet missen!

4. Smaken kiezen
Hoe cliché het ook klinkt, houdt bij het kiezen van de smaken en vullingen van een taart vooral rekening met wat jullie zelf het allerlekkerst vinden! Het zal immers nooit lukken om ál je gasten te pleasen. En een smakencombinatie kiezen omdat dat volgens anderen zo hoort, maar terwijl je dat zelf niet lekker vindt, is zonde van het geld! Houd daarnaast ook rekening met het moment van het serveren van de bruidstaart. Als jullie de bruidstaart vóór het diner aansnijden, zal je sneller kiezen voor een lichtere taart dan wanneer deze geserveerd wordt als dessert.

5. Match de taart
Zorg er daarnaast ook voor dat jullie bruidstaart matcht met de rest van jullie bruiloft. Gaan jullie voor een bruiloft met pasteltinten? Kies dan bijvoorbeeld voor een bruidstaart met zachte tinten. Heeft jullie bruiloft een Bohemian touch? Dan is het bijvoorbeeld ook leuk om een “naked cake” te laten maken met bloemen in kleuren die ook in de styling terugkomen. Hebben jullie een moderne, traditionele bruiloft? Ga dan bijvoorbeeld voor een witte, strak afgewerkte taart. Neem een moodboard van jullie bruiloft mee naar de patissier zodat hij of zij hierover mee kan denken.

Bruiloften bij Anouk organiseert als Weddingplanner bruiloften van A tot Z en is in te zetten als Ceremoniemeester op jullie trouwdag.

bruiloftenbijanouk.nl