MUAH boeken

5 tips voor het boeken van een MUA(H)

Om het plaatje helemaal af te maken, wil je naast die droomjurk ook dat je haar en make up er fantastisch uit zien! Ik geef je 5 tips voor het boeken van een make up artist en haarstylist (MUAH).

1. Doe vooraf inspiratie op

Zorg ervoor dat je zelf een idee hebt van wat je wel en vooral niet wilt qua haar en make up. Op die manier kan je gericht uitvragen of wat jij in gedachten hebt, matcht met wat de MUA(H) voor jou kan betekenen. Ook kan dit helpen bij de keuze om zowel een MUA als haarstylist in te schakelen, wanneer je van de een de visagie en van de ander de haarstijlen tof vindt. Of om juist een MUAH te boeken die het totaalplaatje wat jij voor ogen hebt kan realiseren.

2. Ga op zoek naar een MUAH aan huis

Jullie bruiloft moet voor jou een volledig ontspannen dag zijn. Bespaar jezelf daarom de stress van in de file staan op weg naar de kapperszaak en maak er al vanaf het begin een feestje van. Laat de MUAH naar jou toe komen, zodat jij lekker in je kimono of bride-to-be outfit achterover kan leunen. En samen met jouw bruidsmeisjes, moeder, getuigen of zusjes kan genieten van dit moment.

3. Plan of er andere gasten zijn die gebruik willen maken van de MUAH

Moeten de haren van de bruidsmeisjes ook nog gedaan worden? Of willen je schoonmoeder en moeder ook gebruik maken van de MUA(H)? Spreek dit tijdig af met de gasten, zodat je een goede tijdsplanning kan maken. Als er meerdere gasten zijn waarvan het haar en de make up gedaan moet worden, kan het planningstechnisch fijn zijn om zowel een MUA als een haarstylist in te huren of 2 MUAH’s te boeken. Vraag altijd aan de MUA(H)’s hoeveel tijd zij denken nodig te hebben! Zij kunnen dit immers het beste inschatten op basis van de wensen van de verschillende gasten.

4. Informeer of je make up meekrijgt

Als het goed is blijft jouw make up de hele dag super zitten. Maar mooi weer, stress en enthousiast dansen zorgen er soms voor dat het fijn kan zijn om halverwege de dag je make up nog even bij te werken. Handig om van tevoren te weten of je MUA(H) ’s avonds bijvoorbeeld nog een keer langskomt om je make up bij te werken, jou de aangebrachte lipstick en een klein beetje oogschaduw meegeeft of dat je zelf nog langs te winkel moet om deze dingen aan te schaffen.

5. Proef make up en kennismaken

Laat altijd voorafgaand aan de bruiloft proef make up en haar doen! Zo weet je zeker dat je er op jouw trouwdag uitziet zoals jij het voor ogen had én voorkom je tijdstress op de ochtend van de trouwdag omdat je kapsel toch helemaal anders moet. Dit is tegelijkertijd ook fijn om even fysiek kennis te maken, de mooiste dag van je leven starten door 2 á 3 uur bij iemand in de stoel te zitten met wie je totaal geen klik hebt, zou immers zonde zijn!

Foto: By Silke Thijssen Photography