First look ideeën

First look ideeën

 

 

De first look is hét moment dat jullie elkaar voor het eerst zien op jullie trouwdag! Er zijn zoveel leuke opties om dit vorm te geven. In deze blog neem ik jullie mee door een aantal creatieve first look ideeën. Zodat jullie – want dat is het allerbelangrijkste – een first look-invulling kunnen kiezen die bij jullie past!

Welke plek?

Allereerst; de plek! Natuurlijk kunnen jullie er volgens traditie voor kiezen om de first look, nadat de bruid een nacht doorgebracht heeft in haar ouderlijk huis, ’s ochtends te laten plaatsvinden bij of in het ouderlijk huis. Doe de first look bij de voordeur, op de trap of in de tuin. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een first look op een plek die voor jullie bijzonder is. Zoals een plek waar jullie samen mooie herinneringen hebben gemaakt, de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben of op jullie favoriete plekje in de stad. Óf ga voor een first look op jullie trouwlocatie, wel zo praktisch en bovendien ook erg mooi. Dit is immers de plek die jullie zelf hebben uitgezocht om de rest van jullie trouwdag door te brengen. Een andere mooie en emotionele manier om elkaar voor het eerst te zien, is tijdens de ceremonie. Op die manier zijn ook al jullie vrienden en familie getuige van dit speciale moment. Denk er dan echter wel aan dat het hierdoor niet mogelijk is om voorafgaand aan de ceremonie al foto’s te laten maken van jullie samen.

Hoe?

Bouwen jullie graag de spanning op? Zorg dan dat je elkaar nog niet gelijk ziet. Bijvoorbeeld door eerst elkaars hand vast te houden zonder elkaar te zien of door met de rug naar elkaar toe te staan.

Delen jullie jullie geloften het liefst alleen met elkaar? Gebruik dit intieme moment dan ook om elkaar jullie geloften voor te lezen. Of spreek met elkaar af om dit moment te gebruiken om elkaar een persoonlijk cadeautje te geven.

Maken jullie het liever niet te ingewikkeld? Zorg dat de bruid of bruidegom (buiten) staat te wachten en laat de ander er naartoe lopen.

Met wie?

Denk er daarnaast ook over na of jullie vrienden en familie bij dit moment willen hebben, en zo ja, wie? Denk bijvoorbeeld aan een first look in het bijzijn van jullie ouders en kinderen. Maar ook een first look met de getuigen erbij kan erg leuk zijn.

First look organiseren

Kortom, er zijn genoeg first look ideeën en mogelijkheden. Het belangrijkste is echter dat jullie iets kiezen dat bij jullie past! Om dit moment te laten slagen, is het belangrijk dat er iemand is die dit coördineert. Je wilt immers niet dat je elkaar onverwachts eerder ziet dan verwacht, en daarmee alle mooi uitgedachte plannen (en foto’s) in het water vallen. Ik help jullie graag met het in goede banen leiden van jullie first look en nog veel meer!

Bruiloften bij Anouk organiseert als Weddingplanner bruiloften van A tot Z en is in te zetten als Ceremoniemeester op jullie trouwdag.

bruiloftenbijanouk.nl