Javaans-Hindoestaanse Budget Bruiloft

Sigourney en Anand vierden hun huwelijk met een tweedaags Javaans-Hindoestaans feest. De eerste dag was traditioneel Javaans met kleurrijke kleding en rituelen, gevolgd door een Hindoestaanse ceremonie op de tweede dag. De viering was vol dans, muziek en heerlijk eten, met een mix van beide culturen.

Bruiloft Sigourney & Anand

26 mei 2023

Javaans-Hindoestaanse bruiloft

Op 26 mei 2023 trouwden Sigourney en Anand in aanwezigheid van hun 2 kinderen en andere dierbaren. De bruiloft vond plaats op 2 locaties. Gedurende de dag was het belangrijk dat hun culturele achtergronden terugkwamen en daarnaast hebben ze veel zelf geregeld of met familie gemaakt, om zo de kosten laag te houden.

Ceremonie

Deze Javaans-Hindoestaanse bruiloft begon bij het gemeentehuis in Leidschendam. Hier zagen de bruid en bruidegom elkaar voor het eerst en vond de ceremonie plaats. De bruid zag er prachtig uit in haar rode jurk. Na afloop van de ceremonie was het tijd voor de “balkonscène” en een aantal mooie (groeps)foto’s voor deze prachtige locatie.

Borrel en diner

Daarna gingen alle gasten richting de feestlocatie, de Binnentuin in Bleiswijk. Een grote kas, vol met mooie planten en leuke plekjes om te zitten. De gasten werden uiteraard ontvangen met een glaasje bubbels en een makkelijke lunch. Aan eten en hapjes was tijdens deze bruiloft geen gebrek! Voordat het feest begon was er een uitgebreid buffet waar de gasten aan lange, mooi opgedekte tafels van konden genieten. Als verrassing had de bruid geregeld dat er daarna schaafijs op locatie werd geserveerd omdat dit een link had met hun eerste ontmoeting, hoe leuk! Daarnaast lagen er LP’s klaar als gastenboek, waar de gasten wat leuks op konden schrijven voor het koppel.

Feest

Het feest werd officieel gestart door het aansnijden van de taart en met het favoriete nummer van het koppel door de speakers. Waarbij een deel van de bruidstaart in het gezicht van de bruidegom belandde! Hierna heeft de bruid nog een snelle jurkwissel gedaan, wat wederom een plaatje was! De rest van de avond draaide de DJ lekkere muziek en konden de gasten zich vermaken op de dansvloer of aan de zijkant met een drankje. Er werd goed gebruik gemaakt van de mand met slippers zodat de hakken even uit konden! Later op de avond werden ook snackboxen en zelfgemaakte loempia’s uitgedeeld. En aan het einde van de avond gingen alle gasten naar huis met een bedanktasje waarin een Klavertje Vier (helemaal in mijn stijl ;)) kraslot zat. Want het bruidspaar is immers “lucky in love”.

Team:

Trouwlocatie: Gemeentehuis, Leidschendam
Feestlocatie: De Binnentuin, Bleiswijk
Fotograaf overdag: A Schreve Picture
Fotograaf feest: Grimm Fotografie
MUAH: Salma
Bruidstaart: Jenny’s Bakery
Catering: Elia Catering
Hapjes: Saoeda Catering
Schaafijs: Greg’s Food & Drinks
DJ: DJ Stan
Verhuur: Bobo Verhuur