Bruiloft bedankjes

Bruiloft bedankjes

Bedankjes na afloop van jullie bruiloft. Het hoeft natuurlijk niet, jullie gasten mochten immers al jullie speciale dag bijwonen. Leuk is het wel, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan het zo moeilijk en creatief maken als je zelf wilt. In dit blog deel ik 10 tips!

Bloemen- of plantenzaadjes

Geef een zakje met bloemen- of plantenzaadjes cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een klavertje vier; om het geluk te delen. Of een zakje met zaadjes voor fleurige bloemen met de boodschap “Let love grow”. De symboliek hiervan is erg toepasselijk bij een bruiloft.

Drank

Een klein flesje champagne, prosecco, wijn of juist jullie favoriete sterke drank in een mini uitvoering. Op deze manier zullen gasten later nog eens proosten op jullie en terugdenken aan deze mooie dag. Hang er een kaartje aan met “Drunk in love” of “Zijn favoriete drankje/haar favoriete drankje” om het af te maken.

Flesopener

Veel bedankjes worden na de bruiloft weggegooid of niet meer gebruikt. Hoe leuk én functioneel is het dan om een bieropener te geven met daarop jullie initialen of trouwdatum gedrukt.

Macarons

Simpel maar chique. Bestel doosjes of zakjes met 2 macarons of sla groot in en verpak ze zelf. Zo hebben je gasten wat lekkers voor onderweg naar huis.

Dromenvanger

Geef iedere gast een mini dromenvanger met daar aan de tekst: “Bedankt voor deze droombruiloft”.

Plantjes

Geef een plantje cadeau. Ga voor kleine plantjes in minipotjes. Kies je eigen favoriete plant uit of ga voor een makkelijk te onderhouden plant, zoals bijvoorbeeld een cactus. Als jullie gasten goed voor hun plantje zorgen, zullen ze nog lang een aandenken hebben aan deze mooie dag.

Sterretjes

Plak een aantal vuurwerk-sterretjes op een kaartje, en maak dit af door het bijschrift “bedankt voor deze sparkelende dag”, met eventueel een persoonlijke boodschap.

Anti-kater kit

Gaat het dak eraf op jullie trouwdag? Dan is het erg grappig om een flesje anti kater water met twee paracetamols mee te geven aan iedere gast. Bovendien zullen ze je de dag erna dankbaar zijn!

Hartjessnoepjes

Koop de rode snoep hartjes of roze pepermunt hartjes. Doe deze in een zakje met bedankkaartjes eraan en voilà! Lekker voor onderweg naar huis.

Lucifers

Laat een doosje lucifers bedrukken met jullie trouwdatum en namen met daarbij “The perfect match” of “Match made in heaven”. Ook dit is een erg handig cadeautje wat gegarandeerd gebruikt wordt.

Bruiloften bij Anouk organiseert als Weddingplanner bruiloften van A tot Z en is in te zetten als Ceremoniemeester op jullie trouwdag.

bruiloftenbijanouk.nl