10 gastenboek ideeën

We kennen ‘m allemaal, het gastenboek met witte pagina’s waarin gasten een berichtje kunnen achterlaten. Misschien niet het meest origineel, maar wel simpel, effectief en een leuk aandenken aan jullie dag. Gasten kunnen zo creatief zijn als ze willen door een korte tekst of juist een grote tekening achter te laten.

Willen jullie toch iets anders? Lees dan even door! Want er zijn tegenwoordig nog genoeg andere leuke opties!

Gastenboek met vragen

Een variatie op bovenstaande is om een gastenboek neer te leggen met daarin vragen die de gasten kunnen beantwoorden. Hiervan kan je verschillende variaties online vinden, maar je kan deze pagina met vragen ook helemaal zelf ontwerpen, printen en in een ringband stoppen. Je kan de vragen zo gek en grappig maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan: “Mijn leukste moment met jullie”, “Gouden tip voor een gelukkig huwelijk”, “Tip voor een fantastische date” of “Favoriete vakantiebestemming”. Als variatie kan je hier natuurlijk ook een ouderwets vriendenboekje van maken!

Date of bucketlist ideeën

Natuurlijk kost het invullen van een hele pagina per gast ook wat tijd en is niet iedereen even creatief. Je kan er daarom ook voor kiezen om één vraag uit te kiezen, en gasten die vraag te laten beantwoorden op een briefje. Laat ze alle briefjes in een (glazen) pot stoppen en je hebt gelijk een mooie pot vol inspiratie voor later. Als alternatief  kan je de vragen natuurlijk ook laten afdrukken op een bierviltje, zodat de gasten daarop hun antwoorden kunnen schrijven.

Polaroid gastenboek

Laat gasten op jullie bruiloft zelf een polaroid foto maken of zet een photobooth neer. Laat de gasten de foto’s vervolgens gelijk inplakken, eventueel met een leuke tekst erbij, en voilà! Een gezellig boek vol met plaatjes en lieve woorden om later nog eens doorheen te kijken. Doe je dit liever zelf? Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een lijn op te hangen waaraan gasten hun foto kunnen hangen. Zo kan je later de foto’s zelf helemaal naar wens inplakken. Tip: Laat gasten twee foto’s maken; één voor jullie en één als aandenken voor hen.

Audio- of videogastenboek

Het is nog redelijk nieuw maar is in korte tijd ook echt een hit geworden; een audiogastenboek! Huur voor jullie trouwdag een ouderwetse telefoon die helemaal past in jullie stijl en thema. Je sluit de telefoon snel en makkelijk aan en vervolgens kunnen gasten de hele dag door leuke berichtjes voor jullie inspreken. Na jullie trouwdag krijg je alle berichtjes op een stickje of vinyl plaat, en kan je nog heel lang alle lieve, ingesproken woorden (of dronken verhalen) naluisteren!

Niet alleen audio maar óók beeld erbij? Dat kan! Huur een videozuil of spiegel, zodat gasten een filmpje voor jullie kunnen opnemen.

Puzzelstukjes of hartjes

Koop een mooie (houten) puzzel die (ongeveer) gelijk is aan het aantal gasten dat jullie uitnodigen. Laat iedere gast zijn naam op een puzzelstukje schrijven of laat ze er iets op tekenen.

Wil je graag iets waar je nog dagelijks naar kan kijken? Laat gasten dan allemaal een houten hartje signeren. Aan het einde van de dag heb je een groot frame in de vorm van een hart met daarin allemaal kleine houten hartjes. Leuk om als aandenken in je woonkamer te zetten.

Jenga

Of ga voor een speelse variatie; Jenga! Laat gasten hun naam op een blokje schrijven of juist een lieve boodschap, een woord dat bij jullie past of een grappige opdracht! Jaren speelplezier gegarandeerd 😉

Wensboom

Koop een echt of nep boompje, touwtjes en grote labels. Vraag jullie gasten om een wens voor jullie in de boom te hangen. Na de bruiloft verplaats je de wensboom gewoon naar jullie woonkamer, en heb je gelijk een gezellig decoratiestuk staan.

Verjaardagskalender

Twee vliegen in één klap! Kom je nooit aan het invullen van die verjaardagskalender toe? Of blijk je ieder jaar weer een paar verjaardagen te zijn vergeten? Koop een simpele of lege verjaardagskalender en leg er stiften bij in vrolijke kleuren. Laat iedere gast zijn of haar naam en geboortejaar op schrijven. Hier hebben jullie en gasten nog jarenlang plezier van! Jij vergeet nooit meer verjaardagen en zij missen nooit meer een cadeautje 😉. Tip: Plak er na jullie bruiloft een aantal foto’s van jullie trouwdag bij om het af te maken.

Langspeelplaat

Haal jullie favoriete langspeelplaten uit de kast en laat jullie gasten deze signeren! Deze kan je vervolgens een mooi plekje aan de muur of in de kast geven.

Kunst

Laat de artistieke kant van jullie gasten naar boven komen door hen samen één groot kunstwerk te laten maken. Dit kan bijvoorbeeld door iedere gast een vingerafdruk te laten zetten, die samen zwevende ballonnen of een boom met bladeren vormen. Ook is het leuk om een groot canvas te verdelen in vakjes, en iedere gast een eigen vakje te geven. Of laat ze juist helemaal losgaan op een textiel wit tafelkleed. Mogelijkheden genoeg!

Foto: By Silke Thijssen Photography